Leuke beauceron - Des Bergers Aventureux
 
Huette du Fond des Camps
 
2e beste teef van de NE 2012
MAG-test
SHH
GGB
Apporteersport A - FHN
GG1
 
 
Huette is geboren op 18 september 2008 bij de Belgische kennel "du Fond des Camps" van Evelyne de Lovinfosse.
 
Huette is de dochter van Voltane du Murier de Sordeille en Udson du Murier de Sordeille.
 
Ze is een evenwichtige, vrolijke en zeer vriendelijke teef. Ze is nieuwsgierig en treedt de wereld met een open vizier tegemoet. Ze is betrouwbaar in contact met andere honden, met volwassenen en kinderen. Ze is een sublieme metgezel die zich in diverse omstandigheden uitstekend weet te gedragen. Ze is gehoorzaam en hartelijk en voor mij een droom van een hond!
 
Als opgroeiende jonge hond heb ik best wat met haar te stellen gehad. Ze is energiek, nieuwsgierig en inventief en kan zichzelf goed vermaken.
 
Op de foto hiernaast is ze 11 maanden. Ze had een doos met oude boeken naar de tuin versleept en daarna versnipperd en lag te genieten van de gedane arbeid.
 
Training
Ik doe met Huette aan praktijkspeuren/mantrailen, G&G en apporteersport. Ze heeft een gemiddeld temperament en een gemiddelde buitdrift, ik moet bij haar inventief zijn. Als jonge hond was ze weinig belastbaar maar uitstekend te trainen middels succeservaringen. Nu ze volwassen is, is haar belastbaarheid en concentratievermogen groter geworden, met haar trainen geeft mij veel voldoening. Huette vindt zoeken en apporteren erg leuk en ze is verzot op dummy's. 
 
Ze is van goede wil en wil graag iets voor me doen, zolang ik maar goedgeluimd blijf en zonder druk werk. In trainings- en opvoedingssituaties bereik ik het meeste wanneer ik de oefening in logische stappen aanleer en de clicker gebruik om het gedrag te bevestigen. Beloning met voer, stem, blije baas en spel wissel ik af.
 
Huette is verzot op water en zwemt graag.
Ze is alert op haar omgeving zonder onrustig te zijn, ze is waaks op een afwachtende manier en blaft zeer zelden.
 
Enige jachtdrift kan haar niet ontzegd worden. Ze gaat niet op zoek naar wild maar wanneer ze een haas spot in de verte kan ze die niet weerstaan. Ze is echter direct weer terug als de haas uit zicht is. Mijn doel voor het komende jaar is haar te kunnen terugroepen wanneer ze de jacht op haas heeft ingezet. Bij katten is dat al gelukt, ik heb dus hoop......
 
Aan zoek- en speurwerk beleeft Huette veel plezier. Er wordt een groot beroep gedaan op haar zelfstandigheid en dat past haar goed.