Leuke beauceron - Des Bergers Aventureux

J-nest des Bergers Aventureux

Moeder: 
Huette du Fond des Camps (Nederlands kampioen, Duits Kampioen (VDH), Recommandee, Nederlands Jeugdkampioen, Jeugdwinster en Winster 2009, HDA, ED 0/0, MAG-test, CSAU, CANT,SHH, GGB, TCS)

Vader: Vulquin du Troupeau de la Rosiere (HDA)

Ik fok heel weinig. Ik leef mijn leven zo dat ik niet veel honden wil hebben, ik wil de mogelijkheid hebben met elke hond een unieke band op te bouwen. Ik geniet erg van het samenleven met mijn honden en van de activiteiten die we ondernemen. Het fokken van een nest pups, de zoektocht naar een geschikte partner en de opvolging van de pups neemt erg veel tijd in beslag en vaker dan eens in de 2, 3 jaar wil ik daarin niet investeren. Dat gaat ten koste van alle andere leuke dingen in het leven.
Toch wil ik vooralsnog wel graag een zeer bescheiden bijdrage leveren aan de beauceronpopulatie. In mijn beauceronfok streef ik ernaar honden op de wereld te brengen die makkelijk en graag bewegen. Een herdershond zoals de beauceron moet in mijn optiek een taaie, conditioneel sterke hond zijn die altijd bereid is activiteit te leveren zonder daarbij een nerveuze heen-en-weerer te zijn. Ook wil ik honden fokken die graag samenwerken met hun baas. Waarbij voor mij geldt 'samenleven is samenwerken'.

Omdat het belangrijk is aan genenspreiding te doen poog ik reuen te gebruiken die we nog niet of slechts weinig hebben in onze Nederlandse populatie. Het IC van Vulcain en Huette is 3.5% over 9 generaties. Verder heb ik een sterke voorkeur voor het gebruik van oude reuen die nog steeds fit zijn en gezond, zonder dat ik daarmee garantie afgeef dat dus ook hun nakomelingen op hun tiende nog net zo fit zijn als pa en net als hij probleemloos bejaard worden. Voor het tweede nest van Huette heb ik wederom een oude reu gekozen. Vulcain is 10 jaar oud (4-2004) en werkt op de Frans/Zwitsers grens met schapen en met name koeien. Hij woont net buiten het dorp bij de koeien op de boerderij en heeft dus ook een bewakingsfunctie, hij leeft dag en nacht buiten, ook in de wintermaanden. Vulcain is zeer mannelijk en bespierd maar niet groot. Hij is slechts 65/66 cm hoog. Het is een waarlijk sobere boerderijhond in een puike conditie, vooral ook zijn krachtige witte gebit viel mij op.

Huette is op 29 en 30 april door hem gedekt. De echo van 27 mei 2014 bevestigde dat de dekkingen geresulteerd hebben in een dracht. De pups worden verwacht rond 1 juli 2014.

Stamboom van de pups

Meer foto's van Vulcain

Bij interesse in dit nest kunt u gaarne contact met mij opnemen, 06-14436368, sienekeh@xs4all.nl