Leuke beauceron - Des Bergers Aventureux

Na een pauze van ruim vijf jaar, plan ik in het najaar van 2019 een volgend nest.


Voor het aanstaande nest van Jiroux heb ik gekozen voor Grand Lutin Ramzes. Jiroux is een vier jaar oude teef, zeer energiek en met het vermogen razendsnel op prikkels te reageren. Ze is leergierig, extravert, hartstochtelijk en ze heeft aanmerkelijk meer temperament dan de meeste beaucerons hebben. Het maakt haar een magnifieke hond om allerhande activiteiten mee te ondernemen maar haar power en speed maken haar niet altijd de makkelijkste hond. Gelukkig heeft ze een vriendelijke natuur, is ze stabiel en kan ze het met honden en mensen, kinderen incluis, prima vinden. Ik wil graag Jiroux’ arbeidsvreugde, inzet en vriendelijkheid behouden maar een tandje minder prikkelalertheid en impulscontrole van nature kan geen kwaad. Ik koos daarom Ramzes, een oudere reu die bewezen heeft in vele disciplines zeer succesvol te zijn maar die kalmer is qua zijn en cooler in zijn hoofd en daarbij ook nog eens erg vriendelijk is.

Ramzes is een middelgrote reu (66 cm en 44 kilo) met goed bone en een krachtig hoofd, hij leeft samen met zijn eigenaresse Chatrine Johansen in Noorwegen. Hij vergezelt haar overal en gaat tevens mee naar haar werk.
Jiroux is een middelgrote teef (65 cm en 33 kilo) met middelkrachtig bone, zij leeft samen met mij, haar moeder Huette en Harzer Fuchsreu Rein. Mijn honden gaan overal met me mee naar toe en zijn ook dagelijks op mijn werk te vinden.

Grand Lutin Ramzes, geboren op 9 maart 2011, zoon van Sethi de la Roche Montaigne en Grand Lutin Zniffa.
HDA, ED 0/0. DCM free, KORAD, Noors, Zweeds, Deens, Noords en Internationaal Kampioen, SAR-dog in Noorwegen en diverse gehoorzaamheids- en speurcertificaten.

Jiroux des Bergers Aventureux
, geboren op 30 juni 2014, dochter van Vulquin du Troupeau de la Rosiere en Huette du Fond des Camps.
HDA, SHH, GGB, GG1, UV’18, TOP-test, CSAU, Brévet Obéissance en GAK9 mantrailen. Tweemaal uitgebracht op show en tweemaal uitmuntend met eenmaal RCAC.
Ik verwacht uit dit nest sportieve beaucerons met talent voor allerhande sporten, met name geschikt voor mantrailen/reddingshondenwerk en hoop dan ook potentiële eigenaren te kunnen vinden die met hun pup aan de slag gaan. Mensen met interesse in een grote, energieke, baasgerichte allround hond met een eigen mening vol goede wil, die in hun hond willen investeren en nauw met hem willen samenleven en hem boven al nemen voor wie hij is, zijn van harte welkom om contact op te nemen. Dat kan via email: sienekeh@xs4all.nl en/of per telefoon 06-14436368.