Leuke beauceron - Des Bergers Aventureux
Honden spelen sinds jaar en dag een belangrijke rol in mijn leven. Meerdere honden passeerden de revue in mijn leven en ik vind erg veel rassen en types honden geweldig. Maar de beauceron heeft bij mij een fiks aantal strepen voor op andere honden. 
 
Honden van vroeger en nu
 
Als kind hadden we thuis een Heidewachtelteefje, Pollie. Een prettiger gezinshond hadden we ons niet kunnen wensen. Mijn eerste eigen hond was de zwarte bastaardhond Bas. Hij ging ook met me mee toen ik voor mijn vervolgstudie van Maastricht naar Groningen verhuisde. Tijdens die studie kwam Bolke, een bruin Markiesje, dat er nog steeds is. Hij is inmiddels achttien jaar oud maar het leven nog lang niet zat.
 
Mijn oog was al eerder op de beauceron gevallen maar pas na mijn verhuizing naar Leeuwarden kwam in 1997 beauceron Barousse erbij. Rein, de Harzer Fuchs reu van nu zes jaar oud, kwam de gelederen versterken in 2004, wij woonden inmiddels in de Randstad. 
 
Barousse overleed in maart 2008, bijna elf jaar oud. Na Barousse' overlijden wandelde in november 2008, Huette als klein droppie mijn leven en hart binnen. Deze site gaat over mijn honden met het spotlicht op.... de beauceron!
 
 
Mijn huidige drietal