Leuke beauceron - Des Bergers Aventureux
Rein
SHH
GGB
Vlakte- en puin A
Apporteersport A en B

 
 
Rein is een Harzer Fuchs, een reu geboren op 28 februari 2004 uit het eerste nest van Kaicha en Hannes. De Fuchs is een varieteit van de groep herdershonden die Altdeutsche Hutehunden genoemd worden.
 
 
 
 
Het nestje van zes; 3 bruine reutjes, 2 bruine teefjes en 1 zwartbruin teefje
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Reutje rood (Rein) 7 weken
 
 
 
 
 
 
 
Rein is eigenlijk alleen te omschrijven middels superlatieven. Het is de meest fanatieke en loyale kameraad die je je kunt voorstellen. Hij doet alles met een ijzelingwekkend tempo en inzet. Rein is alles in de 'te' vorm. Hij is verder uitermate tolerant en zachtaardig naar mensen en kinderen. Datzelfde geldt voor honden en andere dieren waarvan hij weet dat ze erbij horen. Hij is territoriaal en beschermend en dat maakt hem voor vreemde honden onaangenaam. Ik moet daarom altijd goed opletten en anticiperen op het gedrag van andere honden en hem op tijd bij me roepen. Die kant van zijn gedrag is niet handig in een drukke samenleving.
 
Harde werker
 
Rein is een harde en onvermoeibare werker en je doet hem geen groter plezier dan hem een taak te geven. Het liefste een taak die snelheid behelst en waarbij hij zelf iets mag uitvogelen. Ook in gehoorzaamheidsoefeningen blinkt hij uit. Alhoewel hij me daar makkelijk te snel af is. Hij pikt dingen razendsnel op en het kleinste gebaartje is voor hem een signaal een actie in te zetten. Aan mij dan de schone taak te gaan uitvogelen wat dan toch in vredesnaam dat signaaltje was ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ik beoefen met hem diverse hondensporten en hij blinkt in alles uit. De enige remmende factor in zijn succesen ben ik. Ik ben te weinig ambitieus en daardoor hebben we slechts weinig diploma's. Maar dat maakt ons plezier in onze activiteiten geenszins minder. Rein is een avontuurlijke hond, een hond van wie ik bijzonder veel leer. Hij is puur en echt en veel.